Begraafplaats IJsselmonde
Eeuwigheidszondag, 21 November 2021,
Geplaatst op: 15-11-2021
Ter herinnering aan de overledene.

De coronamaatregelen worden afgebouwd en we kunnen ons weer richten op de toekomst. Voor u was het echter een heel bijzonder jaar van afscheid nemen, we hebben een toename gezien van uitvaarten van jong tot heel oud, ieder met zijn of haar eigen levensverhaal soms zo kort en soms met een heel lang leven.

Met het team van de begraafplaats hebben we geprobeerd de uitvaarten zoveel als mogelijk uit te voeren naar uw wens, dit was door de beperkingen soms een uitdaging.

Wij staan als begraafplaats jaarlijks stil bij de overledenen en dat doen we op eeuwigheidszondag dat is de zondag voor de eerste advent, advent is de periode waar naar de kerst wordt toegeleefd.

In veel protestantse kerken worden op die zondag de namen opgenoemd die in dit kerkelijk jaar zijn overleden.

De diversiteit aan mensen die hier begraven, gecremeerd, uitgestrooid of herbegraven zijn, vormen een afspiegeling van de maatschappij.

Op zondag 21 november leggen wij een bloem op de graven van hen die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden, en stellen wij ons uitvaartcentrum open om elkaar te ontmoeten.

Het uitvaartcentrum zal open zijn van 10.00 uur tot 15.30 uur voor een kopje koffie/ thee.

Mocht u hier niet aanwezig kunnen/of willen zijn dan nodigt het team van het uitvaartcentrum en begraafplaats Rotterdam IJsselmonde u uit om vanaf zaterdag 20 november 12.00 uur door middel van de volgende link op memoriam tv een herinneringsbijeenkomst te volgen, die tot 15 december beschikbaar is.

https://start.memoriam.tv/09WC-T5WP

Over enkele weken is het kerstmis. Een stille kerst? Een lege plek of plekken? We mogen ook vooruit zien, laten we daarom toch naar elkaar om blijven kijken, een kaartje, een telefoontje, het kan zoveel betekenen.

We hopen dat de dierbare herinneringen blijven en dat het licht van kerst een lichtstraal van hoop mag geven, ondanks het gemis en de stilte.

Met vriendelijk warme groet,

Namens het team van het uitvaartcentrum en begraafplaats Rotterdam IJsselmonde,
Cor Vink, Beheerder
© 2022 Begraafplaats van de Hervormde Gemeente Rotterdam-IJsselmonde
Design, realisatie en hosting verzorgd door NetandMore Rotterdam Powered by NAM CMS.