Begraafplaats IJsselmonde
Eeuwigheidszondag
Geplaatst op: 17-11-2020
Eeuwigheidszondag, 22 November 2020, ter herinnering aan de overledene.

Kerstmis 2019 had niemand kunnen bedenken dat we in een situatie met mondkapjes, afstand houden en de nodige beperkingen terecht zouden komen, het was daardoor voor u wel een heel bijzonder jaar van afscheid nemen, we hebben een toename gezien van uitvaarten van jong tot heel oud, ieder met zijn of haar eigen levensverhaal soms zo kort en soms met een heel lang leven.

Met het team van de begraafplaats hebben we geprobeerd de uitvaarten zoveel als mogelijk uit te voeren naar uw wens, dit was door de beperkingen soms een uitdaging.

De tijd gaat door….

Wij staan als begraafplaats jaarlijks stil bij de overledenen en dat doen we op eeuwigheidszondag dat is de zondag voor de eerste advent, advent is de periode waar naar de kerst wordt toegeleefd.

In veel protestantse kerken worden op die zondag de namen opgenoemd die in dit kerkelijk jaar zijn overleden, ook dat zal anders zijn.

De diversiteit aan mensen die hier begraven, gecremeerd, uitgestrooid of herbegraven zijn, vormen een afspiegeling van de maatschappij.

Op zondag 22 november leggen wij een bloem op de graven van hen die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden, anders dan andere jaren is het helaas niet mogelijk ons uitvaartcentrum open te stellen en om elkaar te ontmoeten.

Het team van het uitvaartcentrum en begraafplaats Rotterdam Ijsselmonde nodigt u uit om vanaf zaterdag 21 november 12.00 uur door middel van de volgende link op memoriam tv een herinneringsbijeenkomst te volgen, die tot 17 december beschikbaar is.

https://start.memoriam.tv/EE45-Q98J

Over enkele weken is het kerstmis. De kerst zal dit jaar anders zijn dan andere jaren, laten we naar elkaar om blijven kijken, een kaartje een telefoontje, het kan zoveel betekenen.

We hopen dat de dierbare herinneringen blijven en dat het licht van kerst een lichtstraal van hoop mag geven, ondanks het gemis en de stilte.

Met vriendelijk warme groet,

Namens het team van het uitvaartcentrum en begraafplaats Rotterdam IJsselmonde,

Cor Vink, Beheerder
© 2021 Begraafplaats van de Hervormde Gemeente Rotterdam-IJsselmonde
Design, realisatie en hosting verzorgd door NetandMore Rotterdam Powered by NAM CMS.